Top
Aanbiedingen

Blog

Juli 2012

Hoe bouw je een kasteel?


Wil je je verdedigen tegen naburige koninkrijken, een opstand van het volk voorkomen of ben je gewoon op zoek naar een heel bijzondere woning? Dan is een eigen kasteel misschien wel precies wat jij nodig hebt!

Een traditioneel kasteel, beheerd door een feodale heer, diende als effectief verdedigingsmiddel tegen buitenlandse bezetters, maar ook soms als verdediging tegen een plaatselijke boerenopstand.

Buitenlandse bezetters en wraakzuchtige boeren zul je hier vandaag de dag niet snel meer tegenkomen, maar met een eigen kasteel kun je wel vervelende deurverkopers weren, je buren stikjaloers maken of flink indruk maken op een familiefeestje!

Lees verderJuli 2012

Feiten en misvattingen over draken


Welke typen draken zijn er?


Het indelen van draken in verschillende soorten is bijna onmogelijk, omdat er over de hele wereld overweldigend veel typen draken voorkomen. Om draken te scheiden naar regio is bijna net zo’n grote opgave, omdat er ook binnen de regio’s nog allerlei variaties van regionale drakensoorten voorkomen. Alleen in de Chinese cultuur komen bijvoorbeeld al negen soorten draken voor met elk hun eigen kenmerken en eigenschappen!

Lees verderJuli 2012

Wat voor kleding droeg een ridder?


De kleding die een ridder droeg in de middeleeuwen diende niet alleen voor bescherming, maar functioneerde ook als een statussymbool. Ridders, adellijke lieden en welvarende soldaten waren al geduchte tegenstanders op het slagveld, maar hun intimiterende looks gaven hun ook nog eens hetzelfde voordeel als tanks tegenwoordig hebben op een modern slagveld!

Deze intimidatie was een direct resultaat van de zware wapenuitrusting die ridders droegen bovenop hun eveneens zwaar bepantserde oorlogspaard. Dankzij hun zware bepantsering en wapens waren deze elitekrijgers bijzonder moeilijk te verslaan.

Lees verderJuli 2012
 

Geesten en bijgeloof in de Middeleeuwen


In de middeleeuwen (ca. 1066 – 1485 n. Chr.) stikte het van het bijgeloof. Het drukte zo’n stempel op het dagelijks leven van de gemiddelde middeleeuwer dat ook het geloof in geesten vaak voorkwam en daardoor veel middeleeuwse spookverhalen de ronde deden.

Deze spoken leefden in het niemandsland tussen de aardse en de geestelijke wereld en stonden meestal symbool voor naderend onheil. De meeste culturen erkenden het bestaan van geesten, maar ze hadden wel overal zo hun eigen benamingen en symbolen voor.

Lees verderJuli 2012

Hoe word je een ridder?

Ben jij hoffelijk en loyaal en heb je een voorliefde voor metalen harnassen? Dan is ridder zijn echt iets voor jou! Ooit was dit privilege alleen weggelegd voor de adel, maar je kunt ook ridder worden door hard werken, toewijding en de welwillendheid van een heer.

Wat heb je nodig om ridder te worden?

  • Harnas
  • Zwaard
  • Schild
  • Lans
  • ...
Lees verderJuni 2012

Hoe leer je snelle ninja moves?


Ninja’s zijn gedisciplineerde en goed getrainde krijgers. Als je de snelle moves van een ninja onder de knie wilt krijgen, zul je dus over een flinke portie geduld moeten beschikken en flink veel moeten trainen.

Veel ninja moves die je in films ziet, zijn bijna onmogelijk om in het echt uit te voeren. Toch kun je een redelijk eind komen door je wat verder te verdiepen in de martial arts waar een ninja gebruik van maakt.

Lees verderJuni 2012

Hoe word je een ninja in 6 stappen?


Laten we wel wezen: iedereen wil stiekem een ninja zijn! We hebben alleen niet allemaal zoveel mazzel dat we in de veertiende eeuw geboren zijn in het feodale Japan…

Hoe kun je dus vandaag de dag nog een ninja worden? Wel, dat heeft alles te maken met je eigen houding. Sabotagetechnieken, spionage en moordaanslagen vallen daarbij onder de mogelijkheden, maar worden niet aangemoedigd!

Wat heb je nodig om een ninja te worden?

  • Passie
  • Kracht
  • Vaardigheden
  • ...
Lees verderJuni 2012

Hoe schmink je jezelf als samurai?


Op verkleedfeesten als Halloween en carnaval is het samurai kostuum een populaire manier om je te verkleden. Een van de belangrijkste onderdelen hiervan is de samurai make-up.

Om je te kleden als een traditionele samurai, dien je dus op zijn minst je gezicht wit te maken. Geen nood, want in feite is het dodelijk eenvoudig om de samurai make-up aan te brengen en weer af te halen. Volg de instructies hieronder op en waan jezelf voor een avond een echte samurai!

Lees verderMei 2012

Hoe word je een samurai?


Een samurai is een Japanse krijger die zich aan een strikte erecode houdt en onvoorwaardelijke trouw zweert aan zijn edele heer. Tegenwoordig zijn er geen echte samurai meer, omdat deze vorm van leven tegelijk is opgeheven met het Japanse feodale stelsel.

De waarden en tradities van samurai leven echter nog voort. Had jij zelf ook graag een samurai willen zijn? Volg dan onderstaande stappen en word een moderne samurai! 

Lees verder