Top

Fishermans pants

Fishermans pantsAls je de hele dag onder de brandende zon in een wankel bootje bezig bent met het binnenhalen en uitgooien van netten, dan wil je echt wel luchtige en gemakkelijk zittende kleren dragen.

Aziatische vissers weten daar al eeuwenlang over mee te praten. Daarom vind je in Azië allerlei typen fishermans pants.

Vissers in onder andere Thailand, China, Myanmar en Maleisië dragen fishermans pants in verschillende uitvoeringen. Die afwijkende modellen hebben echter allemaal een aantal eigenschappen gemeen: ze zitten comfortabel, ze zijn gemaakt van dun, gemakkelijk te wassen materiaal en je kunt je er vrij in bewegen.

Chinese vechtbroeken – zoals fishermans pants ook wel genoemd worden – zijn gelukkig niet alleen weggelegd voor Chinese, Thaise en andere vissers. Je kunt ze namelijk ook gebruiken voor een heleboel andere activiteiten en daarom duiken ze de laatste jaren ook op in het westen.

Dat heeft ermee te maken dat yoga en andere meditatietechnieken steeds meer ingeburgerd raken in het westen. Fishermans pants zijn haast onmisbare kledingstukken geworden voor meditatie. Ze zijn licht en luchtig en je voelt ze bijna niet als je ze draagt. Daarnaast worden Chinese vechtbroeken ook gebruikt bij sommige oosterse vechtsporten.

Het nut van fishermans pants houdt daarmee echter niet op. Chinese vechtbroeken zijn ook ideaal als vrijetijdskleding. Ze zijn bijvoorbeeld geschikt voor allerlei soorten oefeningen, je kunt ze op het strand dragen en ook backpackers en zwangere vrouwen maken er steeds meer gebruik van.

Heb je weleens een cartoon gezien waarbij een van de stripfiguren rechtstreeks vanuit zijn bed in een klaarstaande broek springt? Zo relaxt kun je ook omgaan met fishermans pants. Heb je even geen zin in gezeur aan je hoofd en wil je alleen maar lekker op de bank genieten van een feel good movie? Schiet in je fishermans pants en let the fun begin…!

Eigenschappen fishermans pants
 

De originele fishermans pants van Aziatische vissers waren oorspronkelijk gemaakt van wit materiaal, omdat dit praktisch is als je te maken hebt met zout zeewater. Er stonden over het algemeen ook geen motieven op, maar het oog wil tenslotte ook wat!

Daarom levert Fujin Wear fishermans pants/Chinese vechtbroeken in verschillende kleuren en motieven. Deze broeken zijn gemaakt van dun, zacht en heerlijk luchtige zittend materiaal. Ze zijn geschikt voor zowel vrouwen als mannen en hebben één vaste maat (one size fits all). Fishermans pants worden gesloten met een handig katoenen rijgkoord.

Wasinstructies fishermans pants
 

Dit is geen kledingstuk dat je zomaar even in de wasmachine gooit, anders heb je er niet lang plezier van. Chinese vechtbroeken zijn niet voorgewassen. Om krimp te voorkomen is het daarom beter om dit soort broeken de eerste keer te wassen op 30 graden.
Was-, droog- en strijktips:
  • Draai de fishermans pants binnenstebuiten voordat je hem in de trommel stopt.
  • Was de Chinese vechtbroek op maximaal 40 graden (de eerste keer op 30 graden)
  • Droog de broek niet in de droger, anders gaat hij pluizen! Sla hem na het wassen nat uit en hang hem strak op aan een droogrek.
  • Fishermans pants kun je strijken, maar alleen als hij binnenstebuiten gekeerd is. Voor het behoud van de print is het beter als je niet over de opdruk heen strijkt.
Nieuwsgierig geworden naar onze fishermans pants? Klik hieronder om ons assortiment te bekijken!