Top
Aanbiedingen

Hoe word je een ninja in 6 stappen?

NinjaLaten we wel wezen: iedereen wil stiekem een ninja zijn! We hebben alleen niet allemaal zoveel mazzel dat we in de veertiende eeuw geboren zijn in het feodale Japan…

Hoe kun je dus vandaag de dag nog een ninja worden? Wel, dat heeft alles te maken met je eigen houding. Sabotagetechnieken, spionage en moordaanslagen vallen daarbij onder de mogelijkheden, maar worden niet aangemoedigd!

Wat heb je nodig om een ninja te worden?

  • Passie
  • Kracht
  • Vaardigheden
  • Liefde

Hoe word je een ninja?

1. Je verschijning

De eerste (en meest belangrijke) stap is je verschijning. Ninja’s staan namelijk bekend om hun skills om zich heimelijk en onzichtbaar voort te bewegen. Wil jij jezelf dus een ninja kunnen noemen, dan is het zaak om je reflexen, elegantie en nachtzicht te trainen, maar ook de vaardigheid om je snel en in stilte te kunnen bewegen. Bedenk eerst of je jezelf wilt omscholen tot een indoor of outdoor ninja en begin direct met oefenen!

2. Je ninja outfit

Het volgende punt is je outfit, een van de lastigste onderdelen. Op internet zijn tientallen goede webshops te vinden waar je een waardige ninja outfit kunt scoren, maar de vraag is of je dit wilt. Tijdens het oefenen en vechten met andere ninja’s wil je er wel indrukwekkend en professioneel uitzien, maar als moderne ninja val je wel een stuk minder op als je gewoon in je normale kloffie – spijkerbroek, T-shirt en sneakers – op missie gaat.

Wil je een imponerende ninja verschijning neerzetten, maar heb je geen geld om een complete outfit te scoren? Dan kun je er altijd nog zelf een in elkaar zetten! Om alvast in je ninja rol te komen, kun je iemand ontvoeren om je outfit te maken (gebruik dreigementen, chantage, intimidatie of simpelweg verleiding).

Ninja kostuum makenBen je nog niet getraind genoeg daarvoor? Dan kun je ook gewoon even langs de plaatselijke markt of stoffenwinkel gaan om een mooie lap donkere stof op de kop te tikken.

Schaam je niet voor het zelf in elkaar naaien van je ninja killer outfit! Spiderman deed het ook en als ninja kun je nooit genoeg vaardigheden leren. Wie weet waar dit nog allemaal voor van pas komt…

Als je er eenmaal uit bent wie je ninja outfit gaat maken, rijst de volgende vraag op: aan welke eisen moet je ninja kostuum voldoen? Je zult er allerlei indrukwekkende bewegingen in gaan maken, dus je outfit moet sowieso niet te veel wegen en heel flexibel zijn.

Tegenwoordig wordt de outfit van een ninja meestal afgebeeld alsof het om een volledig zwart kledingstuk gaat, maar er is eigenlijk helemaal geen bewijs dat echte ninja’s zo gekleed gingen. Kies daarom voor een kleur die in jouw omgeving voor de beste camouflage zorgt.

De ninja laarzen die je gaat dragen, moeten stevig en comfortabel zijn, maar ze moeten ook het geluid van je stappen zo goed mogelijk dempen. Je gezichtscamouflage tot slot moet comfortabel zitten en dient je volledige hoofd af te schermen op de ogen na (zoals een bivakmuts).

3. Martial arts

Ninja’s zijn krijgers. Verkeer dus niet in de illusie dat je er met een stoere ninja look en wat gesluip hier en daar bent. Wil je een echte ninja worden, dan zul je moeten leren vechten. Word een expert in de zwaardkunst, train jezelf in het gooien van werpsterren en werpmessen en word meester in bedrog.

Ninja maskerGa vanaf nu nergens meer heen zonder je zwaard! Je weet maar nooit wat je te wachten staat… Draag daarom een onopvallende riem om een zwaard op je rug mee te dragen en verzin een handige plek om je werpsterren in op te bergen.

Het kan ook nooit kwaad om voor de zekerheid een stel nunchuks, blaaspijpen en verdwijnbommetjes op zak te hebben…

4. Zoek een mentor

Je kunt nog zo graag ninja willen zijn, maar zonder goede mentor kom je nergens. Ga dus op zoek naar een expert op gebied van vechtsporten, spionage, camouflage, survivaltechnieken en souplesse.

5. Leer je vijanden kennen

Ninja’s staan erom bekend dat zij meesterlijke spionnen zijn. Pas deze techniek toe op je vijanden en leer al hun zwakke plekken kennen. Als de strijd eenmaal losbarst, weet jij precies waar je ze raken moet. Bedenk daarom goed wie jouw vijanden zijn en op welke manier jij ongezien gevoelige informatie over hen kunt verzamelen…

6. Neem elke missie serieus

Het belangrijkste onderdeel van iedere missie is de voorbereiding. Zorg dat je alles van tevoren tot in de puntjes geregeld hebt en laat zo weinig mogelijk over aan het toeval. Onderweg zul je vaak te maken krijgen met allerlei lastige obstakels die je sluwe plannetjes in het water dreigen te laten vallen. Als je goed voorbereid bent, ben je veel beter in staat om deze onverwachte problemen af te handelen.

Extra ninja tips

  • Maak geen geluid bij het ademen.
  • Glimlach nooit – zelfs niet met je ogen.
  • Schreeuwen is ook uit de boze (ook als je bang bent!)
  • Wees nooit bang.
  • Kijk uit voor samurai en piraten. Vanwege hun briljante zwaardvechttechnieken en imponerende looks zijn zij je gezworen aartsvijanden en belangrijkste tegenstanders.