Top

Wasvoorschriften

Scroll naar het product van je keuze voor de specifieke wasinstructies

T-shirts


Voor het behoud van je T-shirt is het belangrijk dat je onderstaande instructies voor het wassen goed opvolgt:
 1. Draai je T-shirt met de binnenkant naar buiten voor je hem in de wastrommel stopt. Zo bescherm je de opdruk en de opgelegde metaalfolie.
 2. Stel je wasmachine zo in dat hij niet heter wast dan maximaal 40 graden.
 3. Droog je T-shirt niet in de droger, maar laat hem op natuurlijke wijze drogen.
 4. Keer het T-shirt binnenstebuiten als je er eventuele kreukels uit wilt strijken. Als je direct over de opdruk of metaalfolie heen strijkt, beschadig je het T-shirt! Het beste kun je het T-shirt na het wassen nat uit de wasmachine halen, hem stevig uitkloppen en dan netjes ophangen. Op die manier droogt hij nagenoeg zonder kreukels en hoef je hem niet te strijken.
 5. Maak nooit gebruik van bleek om je T-shirt te wassen!
 6. Wil je je T-shirt zo mooi mogelijk houden? Was hem dan met de hand in plaats van in de wasmachine. Op deze manier ondervindt je T-shirt de minste verwering in de loop der tijd.
N.B. Voor T-shirts met metaalfolie erop: de metaalfolie zal na verloop van tijd enigszins vervagen. Behandel deze T-shirts dus met extra zorg tijdens het wassen, dan stel je het vervagen van de folie zoveel mogelijk uit: draai hem binnenstebuiten, strijk niet over de metaalfolie heen en was het T-shirt het liefste met de hand.

Fishermans pants

 1. Draai de broek binnenstebuiten voor je hem in de wasmachine stopt.
 2. Was de fishermans pants niet te heet (maximaal 40 graden). Vooral de eerste keer wassen is dit erg belangrijk, omdat de fishermans pants niet voorgewassen zijn! Om te grote krimping te voorkomen, kun je ze de eerste keer daarom het beste op 30 graden wassen.
 3. Klop de broeken na het wassen nat uit en hang ze strak aan een wasrek op. Stop ze niet in de droger! De broeken kunnen hierdoor namelijk gaan pluizen.
 4. Wil je je Chinese broek graag strijken? Dat kan, maar draai hem wel binnenstebuiten voor je dit doet. Strijk nooit over de opdruk heen.

Hoodies

 1. Ook de hoodies kunnen het beste niet te heet gewassen worden. Omdat ze nog niet zijn voorgewassen, kun je ze de eerste keer het beste op maximaal 30 graden wassen.
 2. Voor je de hoodie in de wasmachine stopt, kun je hem het beste dichtritsen en dan pas binnenstebuiten keren. Op die manier zit de uitstekende ritssluiting aan de binnenkant van het vest en kan deze geen schade veroorzaken aan de binnenkant van je wastrommel.
 3. Stop de hoodie niet in de droger, maar klop hem nat uit en hang hem vervolgens aan de waslijn.
 4. Strijken is meestal niet nodig als je bovenstaande wasinstructies goed hebt opgevolgd, maar als je je hoodie toch wilt strijken, vermijd dan te allen tijde de opdruk!

Chinese jurkjes

 1. Omdat de Chinese kimonojurkjes gemaakt zijn van rekbare polyester, zijn ze niet heel geschikt voor de wasmachine. Was ze daarom nooit heter dan 30 graden, aangezien ze gevoelig zijn voor krimping.
 2. Door alle handopgelegde versieringen, zijn de Chinese jurkjes erg kwetsbaar in de was. Het beste kun je ze binnenstebuiten keren en met de hand wassen, maar als je ze toch in de wasmachine wilt wassen, volg dan onderstaande instructies op:
 3. Keer het dichtgeritste Chinese jurkje binnenstebuiten.
 4. Vouw de onder- en bovenkant van het jurkje tegen elkaar aan.
 5. Bind de samengevoegde onder- en bovenkant vast met een schoon, wit touwtje van zacht materiaal.
 6. Nu is je Chinese jurkje klaar om in de wasmachine te stoppen. Dankzij het touwtje zijn de belangrijkste openingen van het jurkje afgebonden, zodat de binnenkant met alle details beschermd is tegen de krachtige wasinvloeden.
 7. Droog je Chinese jurkje nooit in de droger, maar laat hem op natuurlijke wijze drogen.
 8. Let erop dat de kimono jurkjes in het begin kunnen afgeven. Was dus geen verschillende kleuren kleding door elkaar heen! Het beste is om het jurkje de eerste paar keer met de hand te wassen, zodat het erna met de normale was mee kan.